Organisatie

De zogenaamde Luscommissie van de Utingeradeelhal is sinds 1989 verantwoordelijk voor de organisatie. Circa 50 vrijwilligers, waaronder de plaatselijke EHBO, zorgen voor een adequate en veilige uitvoering.
Voor het inschrijven kan gebruik gemaakt worden van digitale voorinschrijving via www.lusvanakkrum.nl. Dit kan uiterlijk tot 16:00 uur op de dag zelf. Uiteraard is het ook nog steeds mogelijk om aan de start in te schrijven, dit kan van 17:30 – 18:30 uur in de sporthal, Spikerboor 1, 8491 PA Akkrum, 0566 652120.

De start van de korte lus, 7 km, vindt om 19.00 uur plaats op de Feansterdyk, nabij de Sporthal. In verband met de openingstijden van de brug in Akkrum start de trimloop van 12 km dit jaar voor het eerst om 19.30 uur!

Er zijn voldoende drinkposten op de route, deze zijn vanaf de start allen bemand. Op alle belangrijke kruispunten is verkeersregeling.

Zowel bij de deelnemers van de korte (7 km) als de lange (12 km) Lus, vindt een persoonlijke tijdsregistratie plaats, middels een chip. Deelnemers kunnen deze chip vanaf 17:30 uur in de Sporthal afhalen.
Alleen de lange Lus van 12 km is een hardloopwedstrijd, prijzen zijn er voor de drie snelste lopers bij de mannen als ook bij de vrouwen. Voor deelnemers tot 14 jaar is er een prijs voor de snelste loper bij de jongens en bij de meisjes. 
De korte Lus van 7 km is géén wedstrijdloop!.

Elke deelnemer ontvangt een herinneringsmedaille.

Kleed- en douchegelegenheid zijn ruimschoots beschikbaar.

De prijsuitreiking vindt kort na de binnenkomst van de eerste lopers plaats.