Organisatie

De zogenaamde Luscommissie van de Utingeradeelhal is sinds 1989 verantwoordelijk voor de organisatie. Circa 50 vrijwilligers, waaronder de plaatselijke EHBO, zorgen voor een adequate en veilige uitvoering.
Voor het inschrijven kan gebruik gemaakt worden van digitale voorinschrijving via www.lusvanakkrum.nl. Dit kan uiterlijk tot kort voor de start van 19.00 of 19.30. uur op de dag zelf. Ook is het nog steeds mogelijk om in de sporthal zelf voor de start in te schrijven, adres is  Spikerboor 1, 8491 PA Akkrum, telefoon 0566 652120.

De start van het wandelen van de korte lus, 7 km en de lange lus 12 km, vindt plaats om 19:00 uur op de Feansterdyk, nabij de Sporthal. In verband met de openingstijden van de brug in Akkrum start de hardloopwedstrijd van 12 km om 19:30 uur!

Er zijn voldoende drinkposten op de route, deze zijn vanaf de start allen bemand. Op alle belangrijke kruispunten is verkeersregeling.

Zowel bij de deelnemers van de korte (7 km) als de lange (12 km) Lus, vindt een persoonlijke tijdsregistratie plaats, middels een chip. Deelnemers kunnen deze chip vanaf 18:00 uur in de Sporthal afhalen.
Alleen de lange Lus van 12 km is een hardloopwedstrijd, prijzen zijn er voor de drie snelste lopers bij de mannen als ook bij de vrouwen. Voor deelnemers tot 14 jaar is er een prijs voor de snelste loper bij de jongens en bij de meisjes. 
De korte Lus van 7 km is géén wedstrijdloop, maar mag wel hardlopend worden afgelegd. De eerste pont op deze route vaart om 19:20 uur.

Elke deelnemer ontvangt een herinneringsmedaille.

Kleed- en douchegelegenheid zijn ruimschoots beschikbaar.

De prijsuitreiking vindt kort na de binnenkomst van de eerste lopers plaats.